Snídaně
Ovesné vločky s ovocem
Pro 2 osoby:
6 pol. lžic ovesných vloček, 2 pol. lžíce strouhaného kokosu nebo mletých ořechů, 2 pol. lžíce rozinek, 4 - 5 velkých jablek, ovoce na obložení.
Ovesné vločky opražíme na suché pánvi, vsypeme do mísy a smícháme s rozinkami a kokosem nebo ořechy. Do toho nastrouháme jablka (i s kůrou) a dobře promícháme. Z této směsi vytvoříme na talíři kopečky, které dle chuti obložíme ovocem (mandarinky, banány, hroznové víno).
Dušená jablka s hřebíčkem
Pro 1 osobu
Nastrouháme dvě jablka, přidáme 12 hřebíčků, asi 0,5 dcl vody a podusíme v nerezovém hrnku za stálého míchání po dobu 10 - 15 minut.
Ideální snídaně při zažívácích potížích.
Samozřejmě kyselejší jablka nám dodají více energie. Můžeme ještě přidat trochu zázvoru nebo také nastrouhat 1 stroužek česneku.